Zakaj študirati statistiko na UL?

Univerza v Ljubljani je edina slovenska univerza, na kateri se izvaja program statistike. Novi drugostopenjski študij nadomešča in nadgrajuje magistrski program, ki se je izvajal od leta 2002/2003. Hkrati pa je tudi odlična osnova za tretjestopenjski, doktorski program Statistike, na katerem študent lahko nadaljuje svojo pot.

The lottery is a tax on people who flunked math. (Monique Lloyd)

Zaradi dosedanjih dobrih izkušenj in prednosti interdisciplinarnega pristopa je drugostopenjski študijski program Uporabna statistika organiziran na medfakultetni ravni. Študij združuje skupne matematične osnove in specifična znanja s posameznih področij uporabe statistike. S sodelovanjem kadra z različnih fakultet zagotavlja izvrstno kadrovsko zasedbo.

In god we trust, all others must bring data (W.E. Deming)

Osrednji poudarek drugostopenjskega študija je na uporabnosti podajanih znanj in na interdisciplinarnosti, ki bo omogočala študentu, da se optimalno usposobi za statistika na željenem področju. Program se tako deli na šest modulov (biostatistika, družboslovna statistika, ekonomska in poslovna statistika, matematična statistika, uradna statistika, tehniška statistika).

Fishing for hypotheses is like throwing a dart at a wall and then drawing a target around it. (A. Monette)

Študij je tesno povezan s sorodnimi študiji v Evropi, program je v celoti ovrednoten po Evropskem prenosnem kreditnem sistemu (ECTS) in se lahko na ta način vključuje v mednarodno izmenjavo študentov v državah, ki ta sistem uporabljajo.

Kontakt

Glavni kontakt:
e-pošta: info.stat (at) uni-lj.si

Kontakt za administrativna vprašanja (vpis, tehnična vprašanja):
Tanja Petek
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana.
št. sobe: AN012C-ŠTU
telefon: 01 4768 460
e-pošta: tanja.petek (at) fe.uni-lj.si